Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Német kitüntetések (72 kép)

Háborús Érdemkereszt 1939 - kardokkal I. oszt. (Kriegsverdienstkreuz)

Friss szerzemény.

Gyártó: Klein und Quenzer, Idar-Oberstein

Anyaga: Tombak

A gyártó kód változata megmutatja, hogy a kitüntetés valamikor 1942 év vége/1943 év eleje és 1944 közt készülhetett. Valamikor 1944-ben a cég átállt a kitüntetések zinkből való gyártására és ezekhez a kitüntetésekhez már más karakterisztikájú gyártójelet használt.

A K&Q gyár által gyártott összes Háborús Érdemkereszt 1939 - kardokkal I. oszt. gyártójellel jelölt, így beazonosításuk nem okoz gondot.

A hab a tortán, hogy a doboz is gyártójeles ami igen ritkává teszi a szettet.

Háborús Érdemérem 1939 (Kriegsverdienstmedaille)

Friss szerzemény.

Gyártó: Klein und Quenzer, Idar-Oberstein

A kitüntetés jelöletlen korai típus. A gyártó kód hiánya mutatja, hogy a kitüntetés valamikor 1940 és 1942 év vége/1943 év eleje közt készülhetett. Utána már kötelező volt feltüntetni a gyártó PKZ kódját. Maga a kitüntetés elég gyakori viszont így szettben az adományozási tasakjával kimondottan ritka.

Egy katona két hadsereg szolgálatában

Kedves Tagtársak,

Szeretném ezt az érdekes szettet megmutatni nektek. Sajnos a katona neve nem ismert. Annyi biztos, hogy Sziléziából került elő. Lomisok akadtak rá majd tőlük került egy lengyel ismerősömhöz, aztán hozzám. A képen látható katona a lengyel hadsereg állományában kezdte a háborút, majd gondolom, mint sziléziai németet a megszállás után besorozták a Wehrmachtba. A hagyatékban volt az ezüst sebesülési jelvénye amelyet a katona 3 vagy 4 könnyebb sebesülésért , vagy egy súlyos sebesülésért, halláskárosodásért, egy kéz, egy láb, szem, agy károsodásért vagy az arc sérüléséért kaphatott meg. További érdekessége a jelvénynek, hogy "L" kódos, ami azt jelenti, hogy ez nem az a darab amit a hadsereg adományozott a részére hanem amit saját magának vásárolt, mint másodpéldányt az erre kijelölt üzletben.

Krieger Verdienst és Kriegs Verdienst kitüntetések

Tisztelt Tagtársak!

Ismét segítséget szeretnék kérni a feltöltött kitüntetések pontos nevének meghatározásában.

Az interneten sok kép található róluk, érdekelne hogy mikor adományozhatták őket. Mindkét medál átmérője 25 mm, anyaga ezüst. Az egyiken csillag fémjel van a másik jelöletlen, a szalagok eredetiek.

Előre is köszönöm a segítséget.

Német 1. világháborús díszelgő pánt

Ez a tétel most fut egy külföldi aukción. Ami miatt megakadt rajta a szemem az a pánt furcsasága. Szerintetek mi lehet az oka a fordított viselési sorrendnek? A "parádé" pánt alatt lévő szalagsávsoron viszont már a helyes sorrend van plusz két másik kitüntetéssel.