Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Német kitüntetések (78 kép)

Egy katona két hadsereg szolgálatában

Kedves Tagtársak,

Szeretném ezt az érdekes szettet megmutatni nektek. Sajnos a katona neve nem ismert. Annyi biztos, hogy Sziléziából került elő. Lomisok akadtak rá majd tőlük került egy lengyel ismerősömhöz, aztán hozzám. A képen látható katona a lengyel hadsereg állományában kezdte a háborút, majd gondolom, mint sziléziai németet a megszállás után besorozták a Wehrmachtba. A hagyatékban volt az ezüst sebesülési jelvénye amelyet a katona 3 vagy 4 könnyebb sebesülésért , vagy egy súlyos sebesülésért, halláskárosodásért, egy kéz, egy láb, szem, agy károsodásért vagy az arc sérüléséért kaphatott meg. További érdekessége a jelvénynek, hogy "L" kódos, ami azt jelenti, hogy ez nem az a darab amit a hadsereg adományozott a részére hanem amit saját magának vásárolt, mint másodpéldányt az erre kijelölt üzletben.

Krieger Verdienst és Kriegs Verdienst kitüntetések

Tisztelt Tagtársak!

Ismét segítséget szeretnék kérni a feltöltött kitüntetések pontos nevének meghatározásában.

Az interneten sok kép található róluk, érdekelne hogy mikor adományozhatták őket. Mindkét medál átmérője 25 mm, anyaga ezüst. Az egyiken csillag fémjel van a másik jelöletlen, a szalagok eredetiek.

Előre is köszönöm a segítséget.

Német 1. világháborús díszelgő pánt

Ez a tétel most fut egy külföldi aukción. Ami miatt megakadt rajta a szemem az a pánt furcsasága. Szerintetek mi lehet az oka a fordított viselési sorrendnek? A "parádé" pánt alatt lévő szalagsávsoron viszont már a helyes sorrend van plusz két másik kitüntetéssel.

Szász remekek

Mivel a német I.Vh továbbra is erős lemaradásban van, gondoltam teszek egy kísérletet. Ha lesz 10 (tíz) különböző Tagtárs, aki jelzi, hogy szeretné látni a dobozok tartalmát, szívesen feltöltöm. Addig a tokok csak kívülről tekinthetőek meg. :)