Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (108 kép)

Egy szép, patinás kitüntetéssor

Egy kedves barátom jóvoltából jutottam a képen látható kitüntetéssorhoz. Egy fadobozban voltak elrakva a darabok, őrizgették őket. Érdekes, hogy előkerült még velük egy letört fülű kisezüst is. Manapság egyre ritkábban lehet találni ehhez hasonló darabokat, amik még nem kerültek ki kereskedőkhöz. Tudom, hogy nem a legszebb darabok, de nekem így kerek a történetük, számora így patinásan is szépek.

I. világháborús egyvelegem

Sziasztok!

Sajnos mostanság eléggé inaktív voltam, így most készítettem a gyűjtési területemtől távolabb eső egyveleget. Egy I. világháborús veteráni fotót.

A Képen látható Károly II. osztályú Vitézségi Érem a fül mellett jelzett A beütős.

A Károly Csapatkereszten jelzést nem találtam, de igazán szép tartású darab tekintve, hogy a hadifém nem egy hosszútávra kitalált ötvözet az állapot megőrzés tekintetében. 

A Frommer Stop-ot nem kell bemutatnom, már egy korábbi posztomban megtörtént a bemutatása és egyaránt az én hozzáállásom is a kézifegyverekhez.

A Notesz amire raktam őket egy bársony fedelű üres notesz. Én mindig is szerettem az ilyen bársony fedeles könyveket, de a legjobban akkor tetszenek, amikor igényes, aranyozott kaligrafikus írással és mintázatokkal díszitik őket. 

Mindig olyan nosztalgikus érzés fog el egy ilyen könyv láttán, mint amilyen nosztalgikus élményeket okoznak nekem az Osztrák-Magyar Monarchia kitüntetései. Főleg a még békeidős kitüntetések, amik igazán tetszenek belőle. Itt gondolok a vörös szalagos érdemkeresztekre/érdemrendekre, illetve a Jubileumi emlékérmekre is. Szerintem ennek a területnek a gyűjtését velem együtt néhányan emiatt a nosztalgiázás miatt csinálják. Belegondolva, hogy milyen életet élhettek az 1890-es évek végén. 

Rejtvény

Kedves tagtársak, játszunk picit. :)

Ez vajon mi lehet, vagyis mit rejthet ez a réztok?

Hadiérem leharcolva

Csak az érdekesség kedvéért. Hogy tudott így elkopni vajon ez a Hadiérem? A mai napig lehet találni szinte verdefényes állapotban lévő darabokat is. Gondolom az eltérő fémötvözetek állnak a háttérben.

Tirol védelméért emlékérem 1866

Karácsonyra mindenkinek! Egy ritka és egyszerűségében is nagyon szép Habsburg kitüntetés. Tirol védelmének emlékjele három verzióban is létezik; van 1848-as 1859-es és 1866-os kitüntetés is ilyen néven, három háború emlékeként. Ez az 1866-os. Ritka, de nem elérhetetlen, árban sem. Szalaggal együtt azért nem jön mindennap szembe. Kommentben teszek még fel képeket.

Jubileumi Emlékérem

Kedves Tagtársak,

Nem gyűjtök Monarchiabeli kitüntetéseket, így nem is értek a korszakhoz. Ez a darab több angol kitüntetéssel érkezett. Mit lehet a darabról kideríteni így fénykép alapján? Tudom, nem egy ritka darab.

Hálás köszönet.