Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (89 kép)

Az örök második ...

"Örök másodiknak lenni nagyon kínzó érzés, szerintem a nyolcadik helyen lévőnek könnyebb az élete. Másodikként ugyanis azt érzed, hogy közel vagy valamihez vagy valakihez, csak egy lépés választ el attól, hogy nyerj, csak az az első tűnne már el, hogy a helyébe léphess. Nagy az esélyed, hogy te legyél a legjobb, a legszebb, a legszeretettebb, a legsikeresebb, az ünnepelt, akinek elsőségével privilégiumai vannak ..."

(Idézet.)

Téli álca!:)

Végre megjött a tél, így kedveskedek én is egy újdonsággal! Kárpátokon túlról hoztam haza, még a békeidőben tüntethettek valakit ki vele hálaként. Nem gyűjtőm a variációkat, de mivel elég ritka ez a darab, félretettem...:)

Hadiérem érdekesség

Mindig vágytam egy Zimbler által gyártott Hadiéremre. Ez most jött meg, érdekessége, hogy a peremben nem csak JZ (Josef Zimbler) jelzés van, de az érem anyagát jelző KM (Kriegs Metall) jelet is beleütötték. Az általam ismert eredetileg bronz anyagú Zimbler Hadiérmeken a Z jelzés az érem hátoldalán a babér és tölgyleveleket összekötő szalag alatt volt "elrejtve".

Találós kérdés

Szerintem, most a hétvégén se hagyjuk ki a játékot. Kedves Tagtársak, mi van a képen? Mondjuk, én a homályos, háttérben alig látható darabra gondolok!  :) Aztán majd visszatérünk a miniatűrre is, az is megér néhány szót.