Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (86 kép)

Vésett Jubileumi Kereszt

Tudom, hogy a vésésekkel mindig résen kell lenni, de szerintem ez autentikus darab. A vésés annyira "finom", hogy kézzel szinte ki sem tapintható. Nem név, hanem egy alakulat szerepel a kereszten. Két oldalról és a felső keresztszárban Art. Regt. 21 ami szerény véleményem szerint a 21. Tüzér Ezred (Artillerie Regiment) rövidítése lehet.

Mi van a tokban?

Tudom nem egyszerű,mégis arra kapacitálom a kedves Tagtársakat,tegyék meg tippjeiket.

Menet közben jelzem a találatokat.Annyi segítség,hogy minden dobozban a Monarchiához kapcsolódó kitüntetés van, az 1 és 6 majdnem egyforma. Jó szórakozást kívánok.

Díszérem 40 Évi Hű Szolgálatért Katonai Személyeknek

1898.-ban alapította Ferenc József ezt a kitüntetést. Az első adományozások az 50 éves uralkodói ünnepségek alkalmával történtek. Azok kaphatták meg, akik negyven éven át megszakítás nélkül egy és ugyanazon köz, vagy magánszolgálatban híven szolgáltak. Két tagozata volt, katonai, és polgári. A képen a katonai tagozat látható, mára ritkának mondható tokjában.

Triumvirátus

Többünknek volt már szerencséje, hogy feltölthesse e remek hármas, szemet gyönyörködtető fotóit. Most én is csatlakoznék hozzájuk de, hogy ne legyen "unalmas", így első körben csak a tokok látványával kezdem.

Mi van a tokban?

A kérdés akár unalmas is lehetne, de valójában nem. És mért van mögötte a másik? Sok itt a kérdés. Minden esetre holnap választ kapunk rá. Tippelni addig is lehet... :)

Mit rejt a doboz?

Kedves Tagtársak,akiknek van kedve játszani....a kérdés - mondhatni - szokásos.Vajon mi lehet a dobozkában. Mérete: 65x65x20mm.

Jubileumi Udvari Érem

Ha jól láttam még nem nagyon foglalkoztunk itt vele. Bronz fokozat, katonai szalagon. Az ismert kanadai oldalon vettem dr. Albert Goodwin kitüntetésgyűjteményének volt az egyik darabja. Goodwin alelnöke és elnöke is volt az USA kitüntetésgyűjtő szövetségének, 1967-ben halt meg, hatalmas gyűjteményét most árverezik illetve árulják. A képek az eredeti oldalról származnak.

Hadiérem - Z-vel írt "Dezember"

A mindenki által ismert darab Z-betűs változata. Dezemberi :-) árverésen sikerült megcsípnem az ismert külföldi oldalon, régi vágyam teljesült vele. Felhívnám a figyelmet a szalagra, a háromszög szalag hajtogatása még nem annyira ment, nagyon korai darab lehet! A kép az eredeti eladó által készített.