Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (89 kép)

A Vörös Kereszt Díszjelvényei

A képen a Signum Laudis Fórum idei falinaptárának augusztus havi képe szerepel. Balra, fent a Vörös Kereszt I. osztályú Díszjelvénye hadidíszítménnyel, jobbra a II. osztályú Díszjelvény női csokorszalagon, alul pedig a hadiékítményes Tiszti Díszjelvény látható.

Új kövek...

Sokan tudják, hogy képeimhez szívesen használok kő vagy fa hátteret. Sikerült néhány új csillámpalát beszereznem :) ... Ennek "eredményét" osztanám meg a kedves Tagtársakkal, Vitézségi Érem formájában.

A Német Lovagrend Mária Keresztjei

A Ferenc József által 1871-ben újraalapított Német Lovagrend Mária Keresztjének különböző fokozatai láthatók a képen. ez a kompozíció díszíti a Signum Laudis Fórum 2018. évi falinaptárának június havi oldalát.

A vitézség tovább él

Üdvözöllek benneteket! A volt Monarchia országait körbejárva, s katonai erekjék után kutatva, akadtam rá nemrég Ljubljanában az ószeren erre az érdekes Vitézségi Éremre. Gondoltam megosztom veletek is mert nagyon "csicsás"!:) A tű annak idején került rá, szóval vagy letört a fűl s a harcos így hordta, vagy akarattal alakítottá így át a Kisezüstöt, hogy könnyebben hordhassa, katonai vagy civil ruháján. De az is lehetséges, hogy annak idején valaki csak átalakította propaganda jelvénnyé.