Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (47 kép)

Határvadász tizedes, 1943

A képen apám látható, a kép Gyergyótölgyesen készült. Akkor már tizedes volt, de a képen még mintha csak őrvezetői csillag lenne látható. Viszont az ellenzős sapkán jól látszik a kakastoll.

Vitéz, karpaszományos tüzér tizedes

Egykoron a zubbony és a bocskai egyben kerültek elő. Aztán évekig külön külön jártak útjukat. Először a zubbony került hozzám, aztán később kiderült hol lapul a sapka hozzá, így azt is sikerült visszakapni hozzá. A többi képen látható dolog mindenki számára egyértelmű. A Vitézi Jelvény még hiányt képez. 

Vezérkari őrnagyi köpeny, érdekes kiegészítőkkel

Kedves tagtársak,

Ez a köpeny most került fel az egyik aukciós ház oldalára. Több szempontból is érdekes. Ezüst gombok, koronás gomb a rendfokozati jelzésen, rozettás gomb a jobb vállon. Szerintem érdemes kitárgyalni a darabot. Nevesített darab, de én nem tudtam kibetűzni a névcimkét.

Minden egy rakáson

Sziasztok!

A tegnapi napon jött a nagy áttörés számomra a gyűjtési területen. Megérkezett a legelső zubbonyom, ami egy gyalogos főhadnagyi fésűs zubbony. Ezt az ütős egyveleget sikerült gyorsan kiötletelnem nagy örömömben, remélem tetszeni fog nektek. 

Milyen egyenruha?

Az ismert magyar aukciós oldalon találtam ezt a képet, ahol osztrák katonatisztnek írják. Nekem azonban nem stimmel a kitüntetésszalagok színei miatt, amelyek egyébként szinte csak jelzésként vannak odafestve. Szerintem nem osztrák, inkább olasz. Vélemény?

Wilhelm Walter Grimm hadnagy (Német Kereszttel kitüntetve)

Kedves Tagtársak,

Szeretném nektek megmutatni a gyűjteményem egyik ékét.

A hagyaték a családtól került egy német kereskedőhöz. Sajnos a hagyaték darabonként lett értékesítve így szétszóródott. Hozzám ez a zubbony került kitüntetések nélkül. A kitüntetések mind eredeti darabok, de nem a hagyaték része.

Kikértem a NARA archívumából Grimm hadnagy személyi kartonját. Életrajzi adatai a hozzászólásban.