Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (71 kép)

Büntetés-végrehajtás kabát? - ez a kérdés

Az ebben tapasztalt gyűjtőtársakat kérdezem, Én ugyanis nem értek ehhez (se).

Kaptam egy BV-s hagyatékot, és a ruhák között volt ez a kabát. A szín még csak stimmelne, de Én nem tudom, vajon ez a kabát is a BV-s ruházat része vagy csak sima civil kabát.

Selyem bélése van, a műszőrme bélés kivehető, körben tépőzáras rögzítésű. Gombolása rejtett.

A poszthoz majd még töltök fel képeket.

Előre is köszönettel!

57M posztóköpeny

Kedves Tagtársak! Valaki tud bővebb információt adni erről a köpenyről? Nagyon jó állapotban van. Címke nincs benne, csak egy pecsét a belső zsebében: BM 1963. 

Rendőr télikabát

Kedves Tagtársak,

Ez a darab a Nagyapám egykori kabátja. 1987-ben mikor alezredesként leszerelt a rendőségtől 37 év szolgálat után tartalékos állományba helyezték és kiadtak a számára két komplett öltözet gyakorlót. A tételből mára csak két ilyen téli kabát maradt meg. 

Szeretném a hozzáértőket megkérdeni, hogy mi a pontos megnevezése ennek a darabnak és , hogy mikortól volt rendszerben? 1976-os bélyegzés van benne.

Mikor én 1999-ben felszereltem a Honvédséghez ilyet kaptunk csak katonai zöldben ott Mikádóként futott. A rendőrségnél mi volt a neve?

Tűzoltó tizedes

Kedves Tagtársak,

Egy friss szerzemény. Ilyen darabot nem láttam még a képgalériában így gondoltam felteszem ide. Valaki tudja esetleg közületek, hogy mikor rendszeresítették ezt a verziót? Én kora Kádár-korra teszem. 

Nem tartozik a gyűjtési területembe, így ha valakit érdekel a darab, keressen privátban.

Tábornoki köznapi zubbony és pantalló

Régi vágyam teljesült. Nagyon szép, megkímélt állapotban került hozzám ez a vezérőrnagyi egyenruha, sajnos sapka nélkül. Sebaj, majd csak előkerül egy hozzávaló. Információim szerint a nadrág a zubbony és a szalagsáv is összetartozó. A zubbonyon kettő hurok van a végzettséget jelölő jelvények számára. Talán a polgári felsőfokú végzettséget jelölő jelvény, lehet hogy később került rá. Valószínűleg egy szovjet akadémiai fehér jelvény jobban passzolna rá, de mivel nem tudom nevesíteni, ezért nem mertem rá feltenni, ez csak feltételezés. Elképzelhető, hogy ez az egyenruha a tábornok úr korábbi viselete, talán később altábornaggyá lépett elő. A szalagsáv utolsó darabja nekem talány, talán fegyverbarátsági emlékérem lehet. Próbáltam keresgélni kié is lehetett, de sajnos nem jutottam előbbre.

Rendőr őrnagyi hagyaték

Kedves Tagtársak,

Egy padláson volt ez a tétel egy ládában. Jött még egy komplett öv, kádár címeres, csak az lemaradt. Három csizma nadrág és két pantalló van. Érdekessége, hogy az egyik zubbony rákosi címeres gombokkal van.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Az egyik zubbony rákosi gombos.

További képek majd a hozzászólásban...

Műszaki ezredesi zubbony

A képen szereplő egyenruha dekorálásához kérném a tisztelt tagtársak szakértő segítségét. A mellékelt képen szereplő kitüntetések állnak rendelkezésemre. Egy helyről érkezett vele felöltő, ballonkabát, télikabát, pantalló is. Egy ranghoz és beosztáshoz megfelelő, de semmiképp nem túlzó reális sorral szeretném ékíteni a zubbonyt.

Köszönöm a segítséget.