Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (74 kép)

Rendőr őrnagyi hagyaték

Kedves Tagtársak,

Egy padláson volt ez a tétel egy ládában. Jött még egy komplett öv, kádár címeres, csak az lemaradt. Három csizma nadrág és két pantalló van. Érdekessége, hogy az egyik zubbony rákosi címeres gombokkal van.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Az egyik zubbony rákosi gombos.

További képek majd a hozzászólásban...

Műszaki ezredesi zubbony

A képen szereplő egyenruha dekorálásához kérném a tisztelt tagtársak szakértő segítségét. A mellékelt képen szereplő kitüntetések állnak rendelkezésemre. Egy helyről érkezett vele felöltő, ballonkabát, télikabát, pantalló is. Egy ranghoz és beosztáshoz megfelelő, de semmiképp nem túlzó reális sorral szeretném ékíteni a zubbonyt.

Köszönöm a segítséget.

Zárt nyakú BV zubbony tányérsapkával

Büntetésvégrehajtás fésűs szövetből készült zárt nyakú zubbonya. A sapka bőr ellenzős, viseltes darab, kör alakú bélyegzőt és méretjelölést (55-ös) találtam a belsejében. A körbélyegző sajnos olvashatatlan. Szeretném megkérdezni a Tagtársakat, hogy meddig viselhették ezeket a zubbonyokat, volt-e valamilyen dátum ezek kihordására?

BM Karhatalom egyenruha

A képen látható egyenruházati cikkek egyetlen helyről kerültek elő, Nyékládházáról, amely  Miskolctól 15 km-re található. Feltehetően a Miskolci 1. Karhatalmi Zászlóalj hadnagya lehetett az illető. 

Díszelgő legénységi ruházat

A Magyar Néphadsereg felsővezetésében is megjelent az igény egy reprezentatív, a díszfeladatok ellátásának minden körülmények között megfelelő ruházat kialakítására. 

Katonadiplomata öltöny

Az 1965-ös egyenruhareform keretében terveztek  bevezetni a hivatásos állomány számára társasági ruházatot palackzöld színben. Ez nem valósult meg, de ebből született meg a katonadiplomata öltözet.