Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Fejfedők, sapkajelvények (68 kép)

Büntetés-végrehajtás 2017M tábornoki tányérsapka

A Belügyminisztérium egyenruhás, fegyveres szerveinél 2017-ben új társasági egyenruházatot rendszeresítettek. A címképen a Büntetés-végrehajtás 2017M tábornoki tányérsapkája látható a Belügyminisztérium tábornokainak rendszeresített új 2017M sapkajelvénnyel.

A fotó a Kiskunhalasi börtön átadóján készült 2019.02.23-án. (Halasinfo.hu)

Rendőr társasági tányérsapka 2001M

A 2001-ben bevezetett új egyenruházat a Rendőrségnél a társasági ruhát is megreformálta. A társasági tányérsapka színvilága megmaradt az 1964-es tipusnál, de új sapkajelvény került bevezetésre, annak elhelyezése is változott. Megújultak a gombok és a sapkazsinór is.

Rendőr társasági tányérsapka 2017M

A 2017-ben rendszeresített társasági tányérsapka szinte minden tekintetben első ránézésre hasonlít a 2001M társasági tányérsapkára. Azonban a kiegészítőkben formailag és színvilágban valamint tartalmilag is változások történtek.

Rendőr tábornoki sapkajelvény 1990

Rendőr tábornoki sapkajelvény az 1989.10.23.-i köztársasági államforma kikiáltása után. A pontos rendszeresítés és visszavonás dátumát sajnos nem tudom. Annyi bizonyos, hogy pár hónapig van rendszerben. Valamikor 1990. áprilisában kezdik a köztársasági címeres tábornoki sapkajelvények gyártását, azok kiosztása 1990 második felében történik. A pajzs műgyantás.

Rendőrségi kötött sapka 2016M

Ha őszinte akarok lenni, akkor nem tudom mi vezérelte a BM-et a kötött sapka rendszeresítésére. Egy biztos, a rendőr feje fázott, és talán ez a kulcsmomentum volt a -24 fokokban. Szokatlan, hogy fazon nélküliként rendszeresítenek egy terméket, de nem egyedülálló.