Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (68 kép)

Dr. Csengery Attila ezredes egyenruhája

Friss szerzemény. Köszönet érte az özvegyének és a fiának!

Csengery Attila 1940-ben született. Pályafutását az egyetem elvégzése után csapatorvosként kezdte, majd 1968-ban került a Repülőkórház jogelőd intézetébe, a ROVKI-ba. A repülőorvostan mellett fogász és fül-orr-gégész szakvizsgával is rendelkezett, minden szakterületén aktívan dolgozott. A Repülőorvosi Bizottság elnöki tisztét is ellátta 1977-től egészen  2005-ben történt nyugállományba vonulásáig.

A Repülőorvosi Bizottság döntötte el hogy egy repülőgép-vezető repülhet-e vagy letiltják a repülésről egy időre vagy végleg.

93M térképész alezredesi társasági zubbony

A darab érdekessége, hogy bolhapiaci lelet. A HM Térképészeti Hivatal karjelvényével. Az első meglepetés akkor ért, amikor megtaláltam a zubbony zsebében a volt tulajdonos névjegykártyáit, a második pedig akkor, amikor megtaláltam a sapkába beleírva. Egyébként nagyon kis méretű mind a sapka, mind a zubbony.

65/93M Polgári Védelem őrnagyi zubbony

A tegnap bemutatott 93M társasági zubbony tulajdonosáé volt. Annyi tudok róla, hogy még a honvédségnél viselte ezt a zubbonyt, később a váll-lapok lettek cserélve. A szalagsávsor nyoma is látszik (fel volt varrva), de idáig még nem került elő.

Katasztrófavédelmi alezredesi társasági zubbony

Másik egyenruhákkal foglalkozó fórumon volt már fent egy ilyen zubbony, ami kisebb vitát indított az eredetiségével kapcsolatban. Ott eladásra kínálták a darabot.

Nos, az én általam bemutatott darab úgymond "háztól jött", tulajdonosa ismert, a családtól került hozzám több ruhával együtt, melyeket ezúton is köszönök nekik!

Annyira autentikus, hogy a szövetzsebkendő is bele volt még hajtogatva a zsebébe.

Konklúzióképpen én két magyarázatot is hallottam a honvédségi 93M zubbony használatára a Katasztrófavédelemnél.

Az egyik az volt, hogy a Honvédségtől jött tisztek így szimbolizálták hovatartozásukat, a másik pedig az, hogy a sötétkék társasági zubbony előtt egy viszonylag rövid időszakban így hordták a zubbonyokat.

Részletfotók hozzászólásban.

Rendőrségi egyenruha reform 2008

Szeretném nektek bemutatni, a nagyon kevesek által ismert egyenruhareform konkrétumait 2008-ból. Természetesen minden rendben haladt, már csak a kormányzati döntés hiányzott, amikor jött a gazdasági válság ......................