Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Érdekességek, különlegességek, ritkaságok (149 kép)

Emlékfa

Ma délután egy kicsit kerékpároztam, amikor az útról feltűnt az alábbi fa látványa. Régebben már az erdőben is sokkal találkoztam anno, hisz a rendszerváltásig szinte az egész terület a határsávba tartozott. Anno elég jelentős volt a határőrség jelenléte a környező településeken ill. erdőkben. Az évszámokból kiderül, hogy a sorozott állomány akart anno emléket hagyni maga után az utókornak. Ma még láthatóak többnyire ezek a dolgok, de idővel sajnos el fognak tűnni. Gondoltam érdekességkép megosztom veletek, bár tudom akinek volt benne része nem fogok neki újat mutatni :) A képen látható fa mellett volt még 2 amin hasonló felíratok voltak, de ennél a fánál érdekes, hogy jó magasra írták.....lehet létra segítségével. Az évszámok a 70-es évektől kezdődnek többnyire.  

Nyomtatott szalagsávok?

A fotón Halifa Haftár tábornok, líbiai hadúr látható. A szalagsávjai miatt tettem fel, ugyanis kép alapján úgy tűnik, mintha az egész egy rugalmas műanyag lapra lenne nyomtatva. 

A kép forrása az index.hu.

Szabadkömüves jelvény. charity felirattal

Egy kedves  gyüjtőtársam ajándéka évekkel ezelött, most ujra a kezembe került.

Semmit nem tudok az adott jelvényről, talán jótékonysgal foglakozhatott az adott páholy a charity feliratbol  gondolva. A három kereszt mit szimbolizálhat?  ha bárkinek van informácioja a jelvényről szivesen veszem.

Viribus Unitis - felirat, jelkép

A korábbi tulajdonos édesapja vásárolta a szegedi tanyavilágba a 60-as évek elején, azzal az érdekességgel, hogy az akkori eladó szerint a nagyapja hozta haza az I. világháborúból, aki matróz volt.

Nagy darab mérete: 82x34 cm, egy darab körtefából faragták.

Lehet, hogy a "VIRIBUS UNITIS"-ról származik?