Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Érdekességek, különlegességek, ritkaságok (155 kép)

Nyomtatott szalagsávok?

A fotón Halifa Haftár tábornok, líbiai hadúr látható. A szalagsávjai miatt tettem fel, ugyanis kép alapján úgy tűnik, mintha az egész egy rugalmas műanyag lapra lenne nyomtatva. 

A kép forrása az index.hu.

Szabadkömüves jelvény. charity felirattal

Egy kedves  gyüjtőtársam ajándéka évekkel ezelött, most ujra a kezembe került.

Semmit nem tudok az adott jelvényről, talán jótékonysgal foglakozhatott az adott páholy a charity feliratbol  gondolva. A három kereszt mit szimbolizálhat?  ha bárkinek van informácioja a jelvényről szivesen veszem.

Viribus Unitis - felirat, jelkép

A korábbi tulajdonos édesapja vásárolta a szegedi tanyavilágba a 60-as évek elején, azzal az érdekességgel, hogy az akkori eladó szerint a nagyapja hozta haza az I. világháborúból, aki matróz volt.

Nagy darab mérete: 82x34 cm, egy darab körtefából faragták.

Lehet, hogy a "VIRIBUS UNITIS"-ról származik?

Irredenta lemeztáblák

Arra lennék kíváncsi a Tagtársaktól hogy találkoztatok-e ilyen táblákból újragyártott ( hamisítvány ) darabokkal? És hol "használták" a táblákat, volt- e valami funkciója az emlékezésen kívül? Én hallottam valamit ezzel kapcsolatban de még nem írom le.

HÖR freskó a XX. századból (Kutyás járőr)

Felénk, ahol lakok sok az elhagyatott laktanya. 10 évvel ezelőtt jártam egy környékbeli őrsön. Akkor ez a "freskó" nem volt látható, le volt vastagon meszelve. Nem tudom minek köszönhetően,valaki tudatosan előkaparta a fehér mészfesték alól! Az épületben rengeteg dátum van az egykoron ott szolgálatot teljesítő katonáktól, akik az elmúlt években nosztalgiából felkeresték egykori szolgálati helyüket. A festmény a főbejárat oldalán van, a szemközti oldalán szintúgy feltárva előtűnt még egy, amin két lovas járőr megy az erdőben. Gondoltam ezt megosztom veletek :) Az alkotó neve ismeretlen.....

Létrabélyegző egy ruhakefén

A képen egy örökölt ruhakefe részlete látható. A darab évtizedek óta szál fegyőrről fegyőrre. Most én vagyok a soros. Érdekessége, hogy 950-es szám látható egy bélyegző nyomaton. Még nem láttam ehhez hasonlót. Részletek a hozzászólásban.