Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Érdekességek, különlegességek, ritkaságok (162 kép)

Lovagrend jelvénye?

Augusztusban családi nyaralás alkalmával Balatonedelicsen fotóztam az Afrika múzeumban.

Szeretném a tagtársak segítségét ennek beazonosításban.

További érdekes fotókat a hozzászólásban teszek még fel.

Signum korona nélkül

Ez a furcsa signum  már meg van jó ideje, még kezdő gyüjtöként kaptam  anno egy jópár más jelvénnynel együtt.  Mivel már akkor sem egyezett a kitüntetés eredeti formájával, azaz hiányzott róla a korona,  igy félre tettem a fiok aljába.

Nem rég előkerült, kezembe akadt és jobban megvizsgáltam.  Anno valamikor eltávolitották róla a koronát, de nem tudom mi okból, viszont a karikát tartó fület visszatették, ráadásul  nem is akárhogy, a fülnek van egy  kis csavaros szára, amivel betekerhető az éremtestbe.  

Vajon ez miért lett igy kialakitva, mért veszödtek vele, hogy ilyen gondosan megcsinálják, de korona nélkül?

Emlékfa

Ma délután egy kicsit kerékpároztam, amikor az útról feltűnt az alábbi fa látványa. Régebben már az erdőben is sokkal találkoztam anno, hisz a rendszerváltásig szinte az egész terület a határsávba tartozott. Anno elég jelentős volt a határőrség jelenléte a környező településeken ill. erdőkben. Az évszámokból kiderül, hogy a sorozott állomány akart anno emléket hagyni maga után az utókornak. Ma még láthatóak többnyire ezek a dolgok, de idővel sajnos el fognak tűnni. Gondoltam érdekességkép megosztom veletek, bár tudom akinek volt benne része nem fogok neki újat mutatni :) A képen látható fa mellett volt még 2 amin hasonló felíratok voltak, de ennél a fánál érdekes, hogy jó magasra írták.....lehet létra segítségével. Az évszámok a 70-es évektől kezdődnek többnyire.  

Nyomtatott szalagsávok?

A fotón Halifa Haftár tábornok, líbiai hadúr látható. A szalagsávjai miatt tettem fel, ugyanis kép alapján úgy tűnik, mintha az egész egy rugalmas műanyag lapra lenne nyomtatva. 

A kép forrása az index.hu.

Szabadkömüves jelvény. charity felirattal

Egy kedves  gyüjtőtársam ajándéka évekkel ezelött, most ujra a kezembe került.

Semmit nem tudok az adott jelvényről, talán jótékonysgal foglakozhatott az adott páholy a charity feliratbol  gondolva. A három kereszt mit szimbolizálhat?  ha bárkinek van informácioja a jelvényről szivesen veszem.