Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Érdekességek, különlegességek, ritkaságok (155 kép)

Régi és új Vitézi Rend jelvény

Egy kis érdekesség: egy régi Boczán és egy mostani Vitézi Rend jelvény. A kép magáért beszél, hogy melyik, melyik lehet. 

Mindkettő nevesitett, de akiktől kaptam megkértek, ne nevezzem meg őket nyilvánosan.

Lovagrend jelvénye?

Augusztusban családi nyaralás alkalmával Balatonedelicsen fotóztam az Afrika múzeumban.

Szeretném a tagtársak segítségét ennek beazonosításban.

További érdekes fotókat a hozzászólásban teszek még fel.

Signum korona nélkül

Ez a furcsa signum  már meg van jó ideje, még kezdő gyüjtöként kaptam  anno egy jópár más jelvénnynel együtt.  Mivel már akkor sem egyezett a kitüntetés eredeti formájával, azaz hiányzott róla a korona,  igy félre tettem a fiok aljába.

Nem rég előkerült, kezembe akadt és jobban megvizsgáltam.  Anno valamikor eltávolitották róla a koronát, de nem tudom mi okból, viszont a karikát tartó fület visszatették, ráadásul  nem is akárhogy, a fülnek van egy  kis csavaros szára, amivel betekerhető az éremtestbe.  

Vajon ez miért lett igy kialakitva, mért veszödtek vele, hogy ilyen gondosan megcsinálják, de korona nélkül?

Emlékfa

Ma délután egy kicsit kerékpároztam, amikor az útról feltűnt az alábbi fa látványa. Régebben már az erdőben is sokkal találkoztam anno, hisz a rendszerváltásig szinte az egész terület a határsávba tartozott. Anno elég jelentős volt a határőrség jelenléte a környező településeken ill. erdőkben. Az évszámokból kiderül, hogy a sorozott állomány akart anno emléket hagyni maga után az utókornak. Ma még láthatóak többnyire ezek a dolgok, de idővel sajnos el fognak tűnni. Gondoltam érdekességkép megosztom veletek, bár tudom akinek volt benne része nem fogok neki újat mutatni :) A képen látható fa mellett volt még 2 amin hasonló felíratok voltak, de ennél a fánál érdekes, hogy jó magasra írták.....lehet létra segítségével. Az évszámok a 70-es évektől kezdődnek többnyire.