Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Katonai Érdemkereszt (34 kép)

Katonai Érdemkereszt 3. osztálya harmadszor

Ahogy már írtam itt a fórumon is, beleszerettem a monarchiás kitüntetésekbe. Jelenleg a kedvenc "színem" a KÉK. :) A képen látható tétel egy hete szembe jött, nem rá hajtottam, de nem hagyhattam ott. Ez az első darabom az amúgy elég széles repertoárból; de nem tudtam, hogy ezek ennyire szépek...

Ezzel a dupla ismétlőpánttal nem gyakori, a Magyar Királyi Honvédség tisztjei körében egyetlenegyet adományoztak a Nagy Háború alatt. A képen látható példány Ausztriából került hozzám.

Elvileg Rothe gyártmány a fülben látható FR beütő alapján, a másik két beütő jelentésében segítséget kérek.

"Zöldek Társasága"

Napokban sikerült megszereznem ezt az igen ritka Rozet & Fischmeister K.É.K. tokot, mely egyébként egy igen kiváló állapotú darabot óv. Hozzászólásban töltök még fel képet, melyből kiderül, hogy miért "zöldek társasága"a cím.

Katonai Érdemkeresztek Tiller dobozban

Miután a Rothe dobozokat megbeszéltük, legyen itt egy másik elismert gyártó munkája is. Igazán a két tok azért érdekes egymás mellett, mert jól megmutatja a felhasznált anyag és ezáltal a minőség romlását. Hozzászólásban majd két fotóval illusztrálom.

Katonai Érdemkeresztek Tiller dobozban

Nem ritka darabok, viszont népszerűek. Persze csak ezért kár lenne ismét beszélni róluk, de most sikerült egy eddig számomra nem ismert nyomatú Tiller dobozos darabot megszereznem. Még nem láttam ilyet ezidáig. Hozzászólásba teszek fel még képeket.