Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Papír alapú dokumentumok 1945 előtt (132 kép)

Inokai (Írján) Géza Érettségi bizonyítvány

Én is csatlakozom a reáliskolai érettségi bizonyítványos fotómegosztáshoz. A papír érdekessége, hogy itt még Írján Géza a dédapám neve, ugyanis a Ludovika Akadémián a diploma előtt magyarosítania kellett a nevét, és ekkor lett Inokai Géza. Egészen belevalónak tartom és nagyon jó bizonyítványa van mai viszonylatban. Tudnátok adni infót a reáliskolákról, nekem ugyanis kevés infóm van erről. 

Bizonyítványosztás

Üdvözlök minden kedves Csoporttagot!

Ezen a fórumon mától fogva elkezdem az aktív szereplést ami jó részt a dédapám hagyatékának feltöltésével fog megtörténni.

Nem sokára úgyis bizonyítványosztás lesz és ezért a nálam lévő hagyaték egyik nem minden nap előforduló darabját mutatnám be: A bizonyítványát. 

A bizonyítvány, mint azt mutatja, igen belevaló hallgató volt a dédapám. Eddig személyszerint ez az egyetlen egy ilyen Ludovikás bizonyítvány amiről tudok.

A másik oldalán a jól ismert "vitéz Jány tbk." aláírás szerepel, amit nem sokára mellékelni is fogok. 

Nagyapám Dicsérő Okirata

Nagyapám dicsérő okirata, nem lehet túl gyakori darab. Valaki ismeri, látott már ilyet? Az érdekelne, ha tudható, hogy mennyit adományozhattak belőle? 

Katonai témájú képeslapok a Horthy korból

A berukkolt legények ilyen és ehez hasonló képeslapokat küldtek szeretteiknek. Elsődlegesen a hölgy társaság, de létezett fegyvernemi téma is valamint a katonahumor. Az egyenruhák jellegzetes változatai jól megfigyelhetőek rajtuk.