Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Papír alapú dokumentumok 1945 után (126 kép)

Csehszlovákia 1968 - "Elvtársak, katonák,, - röplap

Egy Csehszlovákiába vezényelt magyar katona kapta a megszállás vége felé. Azt mondták nekik, ha haza merik hozni ezt a papírost, azzal a hadbíróságot kockáztatják. Egy katonaláda alján vészelte át az évtizedeket. Véleményem szerint ezekből az írásos dokumentumokból nem sok maradhatott meg. Valakinek van hasonló?

Értesítések, meghívók

A napi hírek között egy érdekesre figyeltem fel. A Miniszterelnöki Hivatal vacsorát szervezett a Kossuth-díjjal kitüntetettek részére. Meghívták rá Juhász Ferencet is. No, nem a kétszeres Kossuth-díjas költőt, hanem a korábbi honvédelmi minisztert. A kiadott nyilatkozat szerint összekeverték az e-mail címüket. Eszembe jutott, hogy szép-szép dolog a technika, de azért valószínűleg ilyen régen nem fordulhatott elő. Nemcsak azért, mert nem volt internet, hanem talán azért is, mert akkor egy ilyen meghívás többet számított. Ez a hír gondolatot szült, amit tett követett. A gyűjteményemből előbányásztam a kitüntetések átadásával kapcsolatos papírokat...

(Akinek kedve van, az csatlakozhat.)

Légoltalmi dicséret - 1.

Egy viszonylag kevésbé ismert terület, a légoltalom. Nem rég hozzám került egy dicséretről szóló "oklevél", melyet Budapest Légoltalmi Parancsnoka írt alá, 1955-ben.