Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Papír alapú dokumentumok 1945 után (93 kép)

Értesítések, meghívók

A napi hírek között egy érdekesre figyeltem fel. A Miniszterelnöki Hivatal vacsorát szervezett a Kossuth-díjjal kitüntetettek részére. Meghívták rá Juhász Ferencet is. No, nem a kétszeres Kossuth-díjas költőt, hanem a korábbi honvédelmi minisztert. A kiadott nyilatkozat szerint összekeverték az e-mail címüket. Eszembe jutott, hogy szép-szép dolog a technika, de azért valószínűleg ilyen régen nem fordulhatott elő. Nemcsak azért, mert nem volt internet, hanem talán azért is, mert akkor egy ilyen meghívás többet számított. Ez a hír gondolatot szült, amit tett követett. A gyűjteményemből előbányásztam a kitüntetések átadásával kapcsolatos papírokat...

(Akinek kedve van, az csatlakozhat.)

Légoltalmi dicséret - 1.

Egy viszonylag kevésbé ismert terület, a légoltalom. Nem rég hozzám került egy dicséretről szóló "oklevél", melyet Budapest Légoltalmi Parancsnoka írt alá, 1955-ben.

"Haditorna" oklevél - 1959

Érdekes, hogy az oklevélen az egyetlen alkalommal, 1955-ben adományozott, nagy kerek alapra helyezett, jelvény látható, igaz, "Kádár-címerrel" rajzolva, amilyen jelvény viszont nem is volt a valóságban.