Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (104 kép)

Kis fém "Hadseregkereszt"

Gyűjteményem egyik legújabb darabja a képen látható, kis fém hadseregkereszt, "ágyúkereszt". Szépen megmaradt a zöld festést a kitüntetésen és a gyönyörű korabeli szalag is. Peremébe a tulajdonos nevét vésték. 

Ki lehet ő?

Kitüntetéssor, egyenruha, egyéb ismérvek alapján meg lehet tudni vajon, hogy kit ábrázol a festmény? 

M

Piis Meritis

Sajnos zománchibás, de legalább eredeti. Keresek erre a nem mindenapi kitüntetésre szalagot. Több szem többet lát, köszönöm a segítséget.

Kardos ismétlőpánt

Még nem találkoztam ilyen pánttal. A két különböző vastagságú pánt, de leginkább a színe miatt, ami erősen vöröses, mintha réz bevonat lenne a bronz alapanyagon.

Őszi napsütésben

A szép őszi időt kihasználva készítettem pár tárgyfotót, közben sikerült a képen látható összeállítást is. A Bronz Vitézségi Érem és a Károly Csapatkereszt összetartozó darabok.

Egy szép, patinás kitüntetéssor

Egy kedves barátom jóvoltából jutottam a képen látható kitüntetéssorhoz. Egy fadobozban voltak elrakva a darabok, őrizgették őket. Érdekes, hogy előkerült még velük egy letört fülű kisezüst is. Manapság egyre ritkábban lehet találni ehhez hasonló darabokat, amik még nem kerültek ki kereskedőkhöz. Tudom, hogy nem a legszebb darabok, de nekem így kerek a történetük, számora így patinásan is szépek.

I. világháborús egyvelegem

Sziasztok!

Sajnos mostanság eléggé inaktív voltam, így most készítettem a gyűjtési területemtől távolabb eső egyveleget. Egy I. világháborús veteráni fotót.

A Képen látható Károly II. osztályú Vitézségi Érem a fül mellett jelzett A beütős.

A Károly Csapatkereszten jelzést nem találtam, de igazán szép tartású darab tekintve, hogy a hadifém nem egy hosszútávra kitalált ötvözet az állapot megőrzés tekintetében. 

A Frommer Stop-ot nem kell bemutatnom, már egy korábbi posztomban megtörtént a bemutatása és egyaránt az én hozzáállásom is a kézifegyverekhez.

A Notesz amire raktam őket egy bársony fedelű üres notesz. Én mindig is szerettem az ilyen bársony fedeles könyveket, de a legjobban akkor tetszenek, amikor igényes, aranyozott kaligrafikus írással és mintázatokkal díszitik őket. 

Mindig olyan nosztalgikus érzés fog el egy ilyen könyv láttán, mint amilyen nosztalgikus élményeket okoznak nekem az Osztrák-Magyar Monarchia kitüntetései. Főleg a még békeidős kitüntetések, amik igazán tetszenek belőle. Itt gondolok a vörös szalagos érdemkeresztekre/érdemrendekre, illetve a Jubileumi emlékérmekre is. Szerintem ennek a területnek a gyűjtését velem együtt néhányan emiatt a nosztalgiázás miatt csinálják. Belegondolva, hogy milyen életet élhettek az 1890-es évek végén.