Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (105 kép)

Kis fém "Hadseregkereszt"

Gyűjteményem egyik legújabb darabja a képen látható, kis fém hadseregkereszt, "ágyúkereszt". Szépen megmaradt a zöld festést a kitüntetésen és a gyönyörű korabeli szalag is. Peremébe a tulajdonos nevét vésték. 

Ki lehet ő?

Kitüntetéssor, egyenruha, egyéb ismérvek alapján meg lehet tudni vajon, hogy kit ábrázol a festmény? 

M

Piis Meritis

Sajnos zománchibás, de legalább eredeti. Keresek erre a nem mindenapi kitüntetésre szalagot. Több szem többet lát, köszönöm a segítséget.

Kardos ismétlőpánt

Még nem találkoztam ilyen pánttal. A két különböző vastagságú pánt, de leginkább a színe miatt, ami erősen vöröses, mintha réz bevonat lenne a bronz alapanyagon.

Őszi napsütésben

A szép őszi időt kihasználva készítettem pár tárgyfotót, közben sikerült a képen látható összeállítást is. A Bronz Vitézségi Érem és a Károly Csapatkereszt összetartozó darabok.

Egy szép, patinás kitüntetéssor

Egy kedves barátom jóvoltából jutottam a képen látható kitüntetéssorhoz. Egy fadobozban voltak elrakva a darabok, őrizgették őket. Érdekes, hogy előkerült még velük egy letört fülű kisezüst is. Manapság egyre ritkábban lehet találni ehhez hasonló darabokat, amik még nem kerültek ki kereskedőkhöz. Tudom, hogy nem a legszebb darabok, de nekem így kerek a történetük, számora így patinásan is szépek.