Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Habsburg-kori kitüntetések (118 kép)

Új kövek...

Sokan tudják, hogy képeimhez szívesen használok kő vagy fa hátteret. Sikerült néhány új csillámpalát beszereznem :) ... Ennek "eredményét" osztanám meg a kedves Tagtársakkal, Vitézségi Érem formájában.

A Német Lovagrend Mária Keresztjei

A Ferenc József által 1871-ben újraalapított Német Lovagrend Mária Keresztjének különböző fokozatai láthatók a képen. ez a kompozíció díszíti a Signum Laudis Fórum 2018. évi falinaptárának június havi oldalát.

A vitézség tovább él

Üdvözöllek benneteket! A volt Monarchia országait körbejárva, s katonai erekjék után kutatva, akadtam rá nemrég Ljubljanában az ószeren erre az érdekes Vitézségi Éremre. Gondoltam megosztom veletek is mert nagyon "csicsás"!:) A tű annak idején került rá, szóval vagy letört a fűl s a harcos így hordta, vagy akarattal alakítottá így át a Kisezüstöt, hogy könnyebben hordhassa, katonai vagy civil ruháján. De az is lehetséges, hogy annak idején valaki csak átalakította propaganda jelvénnyé.

Az örök második ...

"Örök másodiknak lenni nagyon kínzó érzés, szerintem a nyolcadik helyen lévőnek könnyebb az élete. Másodikként ugyanis azt érzed, hogy közel vagy valamihez vagy valakihez, csak egy lépés választ el attól, hogy nyerj, csak az az első tűnne már el, hogy a helyébe léphess. Nagy az esélyed, hogy te legyél a legjobb, a legszebb, a legszeretettebb, a legsikeresebb, az ünnepelt, akinek elsőségével privilégiumai vannak ..."

(Idézet.)