Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Sapkajelvények és patriotika 1918-ig (141 kép)

Magyar címeres hazafias jelvény 7.

Nem igazán gyűjtök jelvényt, de ez olyan szép volt, hogy nem tudtam ellenállni. Az eB..-n vettem sapkajelvényként árulták. Nem tudom, hogy eredeti-e, mert Olaszországból jön, de nagyon szép patriotika!

Szántó-vető katonák

Kicsit több idő és kutatás igényeltetik e szép és ritka jelvény (és lap) névadójának részletes leírásához. Azt több helyen is lehet olvasni, hogy a békésebb, nyugodtabb frontszakaszokon és időszakokban a had élelmezését a front mögötti mezőgazdasági területek művelésével (nem csak felélésével) próbálták az egységek javítani. Amint ez a jelvény és lap mutatja, erre a célra külön egységet is felállítottak, gondolom valamikor 1917-ben, a keleti fronton.

Tudom, hogy a szép zománcos jelvények a tagság fő favoritjai, de engem a kevésbé színes, de ötletes és szépen elkészített lemezjelvények is vonzanak, főleg, ha valamilyen különleges csapatnemhez tartoznak. Ilyen ez a jelvény is. Külön bónusz, hogy utamba akadt az egység tábori lapja is.

Boldog Új Évet!

Egészségben, boldogságban és katonai szépségekben gazdag új évet kívánok minden tagtársnak!

Ezt a jelvényt Pesten a Deákon fotóztam még mielőtt haza jöttem volna, mikor kicsit kisütött a nap! Az összes jelvény közül amelyeket a netre feldobott nagy gyűjteményből megvettem, ez tetszett a legjobban. Nagyon szép a plasztikája, remélem nektek is tetszik!:)

M.Kir. 1. gyalogezred egyetemi század

Nem tudom, hogy eredeti-e, de elég koszos, használt állapotban jutottam hozzá.

Nem ionos detergens+ultrahangos tisztítás után maradt egy savas elszíneződés, de nagyjából

kivehetőek az alakok.