Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Sapkajelvények és patriotika 1918-ig (200 kép)

Szívderítő

Lehet, hogy most egy tábori kórház fotója valamilyen szép jelvénnyel nagyon aktuális lenne (lehet, hogy ilyet is készítek), de én inkább szomorúnak és aggasztónak látom a mostani helyzetet. Ezért inkább valami szívderítőt, szépet gondoltam feltenni, mint ez a három huszár tábori sapka. 

Ez is egy sorozat három darabja, ahogyan a huszárcsákók, de valamilyen oknál fogva ebből nem készült el a teljes választék (1-10. honvéd huszárezred), hanem csak ez a három. 

Nem túl gyakori egyik sem.

M

Marosvásárhelyi 22. honvéd gyalogezred sapkajelvényei

Állomáshely: I. és III. zászlóalj: Marosvásárhely, II. zászlóalj: ErzsébetvárosNemzetiségi összetétel: 55% magyar, 45% román. Besorolása : 38. honvéd hado. 75. dd. Nevezetesebb ütközetei: orosz fronton: 2. Lembergi csata, Uzsoki hágó elfoglalása, Gorlice, Siemkowice, olasz fronton: Venetia Az ezrednek a háború során rengeteg parancsnoka volt, több mint 20. Volt aki elesett: Hábel Károly ezredes, voltak aki többször is vezették a csapatot: Bozó Pál (al)ezredes, Borbély Ferenc alezredes, Bobest Mátyás alezredes - akivel véget ért a háború.