Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Külföldi egyenruhák és tartozékok (127 kép)

Ismeretlen "ködvágó"

Kedves Tagtársak,

A segítségeteket szeretném kérni ennek a sapkának a beazonosításában. Én elsőre osztrákra tippelnék de a neten nem találtam hasonlót.

Bolhapiaci lelet, elnézést a kép minőségéért. További képek a sozzászólásban.

Német altiszti tányérsapka evolúció

Kedves Tagtársak,

Szeretném nektek megmutatni a gyűjteményem egy részletét. 

Ezen az altiszti/legénységi soron jól látszik miként változott a divat a háború előrehaladtával. Próbáltam úgy fotózni, hogy a lényegi részek kivehetőek legyenek.

A baloldali egy 1936/37-es gyártású „tellermütze”. Lapos, kerek igazi „tányér” forma. A középső egy 1939-es gyártású darab. Itt már jól megfigyelhető, hogy a csúcsos forma jött divatba. Fényképeken, gyűjteményekben látni egészen extrém csúcsos darabokat is. A jobboldaliban nincs dátum, de az anyaghasználat alapján a gyűjtők 1943-44-re teszik. Ezen a darabon jól látszik, hogy a divat már a lekerekített kiforrottabb forma felé fordult. A háború végéig ez a formavilág maradt az uralkodó.

Brit Térkésptáska - 1945

Sziasztok,

Egy friss szerzeményt szeretnék nektek megmutatni.

Térképtáska, mely a brit hadsereg vezénylő tisztjei és altisztjei számára került rendszeresítésre. Hivatalos neve: „1937 Pattern General Service Map, Case Number 2, Mark 2”.

Leírás és további képek a hozászólásban. 

Orosz katonai övcsat

Kedves gyüjtőtársak! Ez a formájú örosz övcsat előttem ismeretlen, a négyszögletes ami közismert, ilyen oválist még nem láttam. Melyik időszak lehet és  melyik alakulat vagy fegyvernem használta? Tiszti vagy legénységi? Akinek van informácioja róla kérem ossza meg.

Ír Védelmi Erők gyakorló egyenruházata

A helyi piacon vettem, egy halom használt ruha alól kotortam ki.

Rendfokozati jelzést már én tettem rá amit egy aktívan szolgáló barátomtól kaptam aki a légierő kötelékében szolgál, mint Flight sergeant - Sáirsint eitleoige. Magyar megfelelője Főtörzsőrmester (OR-7)

Német váll-lap beazonosítása

Kedves Tagtársak,

A segítségeteket szeretném kérni. Egy barátom tetőfedőként dolgozik és ezt a szettet találta egy régi padláson Németországban. Kérlek segítsetek a beazonosításban. Mikori lehet és mely alakulat alezredese viselhette egykor?