Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (34 kép)

Fehér rendőr ingek

Több 1951M rendőr zubbonnyal együtt kerültek hozzám a bemutatni kívánt fehér ingek. Pontos gyártási évet nem tudok mondani, de annyi bizonyos a cimkék alapján, hogy 1948-1957 közöttiek. A ruhagyárak többségét 1948-ban államosítják.

Téli álcaruha 1951M

A Magyar Néphadsereg részére rendszeresített, fehér színű, téli álcaruha. Kiváló állapotban van, szinte kijelenthetem, hogy 50-es évekbeli darab. Határőrségi raktárban volt, sohasem használták.

Nadrág

Tisztelt Tagtársak!

Tudnátok segíteni abban , hogy ezt a nadrágot mikor hordhatták, vagyis mikori mintájú lehet?

Rendőr fehér zsávoly zubbony 1945M

Nagy ritkaság a fehér zsávoly zubbony az 1945-1947 közötti korszakból. Tiszthelyettesi darab, majd később kiderül, hogy miért. Az SL Fórumon itt található a rendszeresítő szabályzat: http://signum-laudis.hu/forum/temak/33-magyar-alla...

Tehát 1945-ben rendszeresítik ebben a formában és 1947.12.31-ig volt az R9 azaz az 1947-es új szabályzat alapján a kihordási ideje. Váll-lapokat kellett rátenni, nem bevarrós volt. Rejtett gombolású, zártnyakú. Sajnos hiányzik a gallérhajtóka is, de a nyomai egyértelműen fellelhetőek. De lesz még érdekesség is.

Rendőr fésűs csizmanadrág 1951M

Fésűs anyagból készült szolgálati csizmanadrág, acélkék, 1951-es rendszeresítésű, 1957-ben még hordják az új egyenruha váltásig. Azt követően a kihordási idő szerint. Hibátlan állapotú. További képek a hozzászólásokban.

1951/54M tiszti társasági zubbony

Egy régi álmom beteljesedése ez a zubbony, ugyanis posztó(gyakorló) zubbonyból volt már több darabom is, de kammgarn társaságiból még sosem sikerült szépet szerezni.

Elvileg megvan hozzá a lovaglónadrág, illetve a volt tulajdonos kitüntetései, ha hozzám kerülnek megosztom itt azokat is.

A pontos mintamegjelöléshez köszönöm a segítséget!