Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Fejfedők, sapkajelvények (55 kép)

Rendőr társasági tányérsapka 2001M

A 2001-ben bevezetett új egyenruházat a Rendőrségnél a társasági ruhát is megreformálta. A társasági tányérsapka színvilága megmaradt az 1964-es tipusnál, de új sapkajelvény került bevezetésre, annak elhelyezése is változott. Megújultak a gombok és a sapkazsinór is.

Rendőr társasági tányérsapka 2017M

A 2017-ben rendszeresített társasági tányérsapka szinte minden tekintetben első ránézésre hasonlít a 2001M társasági tányérsapkára. Azonban a kiegészítőkben formailag és színvilágban valamint tartalmilag is változások történtek.

Rendőr tábornoki sapkajelvény 1990

Rendőr tábornoki sapkajelvény az 1989.10.23.-i köztársasági államforma kikiáltása után. A pontos rendszeresítés és visszavonás dátumát sajnos nem tudom. Annyi bizonyos, hogy pár hónapig van rendszerben. Valamikor 1990. áprilisában kezdik a köztársasági címeres tábornoki sapkajelvények gyártását, azok kiosztása 1990 második felében történik. A pajzs műgyantás.

Rendőrségi kötött sapka 2016M

Ha őszinte akarok lenni, akkor nem tudom mi vezérelte a BM-et a kötött sapka rendszeresítésére. Egy biztos, a rendőr feje fázott, és talán ez a kulcsmomentum volt a -24 fokokban. Szokatlan, hogy fazon nélküliként rendszeresítenek egy terméket, de nem egyedülálló.

Rendőr szolgálati sapkazsinór 2009M

Az új tipusú rendőrsapkát 2009-ben rendszeresítik a Rendőrségnél. A többi BM szervnél kicsit később vezetik be. A zsinór teljesen megegyezik a rendőr 2001M társasági sapka zsinórjával.

Az új MÁV tányérsapka

Be kellett szereznem a tányérsapka-gyűjteményembe a tavaly hivatalosan is rendszerbe állított új darabot. Elég nehézkes volt, mert több helyen is még nem kapták meg a forgalmi szolgálattevők.

Minőségét tekintve szvsz igen jónak mondható.