Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Egyenruhaviselési fényképek (103 kép)

Milyen katona látható a képen?

Tisztelt Tagtársak,

Szeretném a segítségeteket kérni ennek a lovas katonának a beazonosításában. A Németországban lomizóktól jött. Igazából nem tudom eldönteni, hogy festmény vagy régi nyomtatás.

Szakaszvezető úr

Egy kedves ismerősöm nagyapjának a fotóit tárnám elétek. A hozzáértők véleményét szeretném kérni. A többi fotót a hozzászólásban tenném fel.

Csendőrök bundában-rackában

Előre bocsátom, nem gyűjtök fotókat, sem papíranyagot. Szombaton szokásos körömet róvtam hajnali fél 6 kor egy pesti zsibin, mikor az egyik asztalon meglátok egy kis bekeretezett képet. Felkapcsoltam az elemlámpám, és kiváncsian rávilágítottam. (Édesapámnak kerestem karácsonyra ajándékot. Bíztam benne hogy egy kis város kőnyomata vagy pici térkép lesz a keretben, ő ilyeneket gyűjt) Legnagyobb meglepetésemre egy csendőrfotó volt benne. Annyira megfogott a hangulata a képnek, hogy nem tudtam nem megvenni... “beleszerettem”

Erdész egyenruha

XII. rangosztályú állami erdészeti tisztviselő. Az első, általam is ismert erdész egyenruha szabályzat 1881-ben jelent meg. Ez három öltözeti változatot ismertetett: a szolgálati, a fél-dísz és a díszruhát (plusz a polgári öltözet viselési szabályait). A képen látható erdész a szolgálati ruhát viseli, kalap helyett sipkával (így van a szabályzatban), valamint oldalfegyverrel. Ez alapesetben vadászkés lenne, de az előírás lehetőséget adott a fél-dísz, illetve a díszruhához tartozó kard viselésére a szolgálati ruhához, azonban egyszerű bőr kardkötővel. A galléron lévő rendfokozati jelzés öt, csillag alakot formázó tölgylevél, amit könnyen ötágú csillagnak lehet nézni :) Forrása: Fortepan/Karsai György

Iskolai egyenruha

A Monarchia egyéb egyenruhái rovatunkban ma...

még egyelőre nem árulom el mit látunk. Akinek van kedve, találgathat annyit segítek, hogy Kalocsához van köze.

Én magam a Fortepan segítségével fejtettem meg a képet :)