Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Egyenruhaviselési fényképek (126 kép)

Szedett-vedett százados úr

Most került hozzám egy album hagyaték, és az egyik képen egy százados egy nagyon furcsa zubbonyt visel. Kíváncsi vagyok, milyen információt lehet kiszedni a képből.

Még nem volt időm szkennelni, csak lefotóztam.

Hadnagy úr

A két fotó egy helyről jött. Nagyon hasonlítanak egymásra, szerintem ugyanaz a személy. A hadnagy úron szépen látszik a kártus szíján a FJ-s síptartó.

Milyen katona látható a képen?

Tisztelt Tagtársak,

Szeretném a segítségeteket kérni ennek a lovas katonának a beazonosításában. A Németországban lomizóktól jött. Igazából nem tudom eldönteni, hogy festmény vagy régi nyomtatás.

Szakaszvezető úr

Egy kedves ismerősöm nagyapjának a fotóit tárnám elétek. A hozzáértők véleményét szeretném kérni. A többi fotót a hozzászólásban tenném fel.

Csendőrök bundában-rackában

Előre bocsátom, nem gyűjtök fotókat, sem papíranyagot. Szombaton szokásos körömet róvtam hajnali fél 6 kor egy pesti zsibin, mikor az egyik asztalon meglátok egy kis bekeretezett képet. Felkapcsoltam az elemlámpám, és kiváncsian rávilágítottam. (Édesapámnak kerestem karácsonyra ajándékot. Bíztam benne hogy egy kis város kőnyomata vagy pici térkép lesz a keretben, ő ilyeneket gyűjt) Legnagyobb meglepetésemre egy csendőrfotó volt benne. Annyira megfogott a hangulata a képnek, hogy nem tudtam nem megvenni... “beleszerettem”