Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1918-ig (66 kép)

Katolikus Népszövetség Jelvénye

A Katolikus Népszövetség Jelvénye és tagsági igazolványa. Viszonylag gyakran látni ezt a kis jelvényt és sokszor kérdezik, hogy mi lehetett. A választ az igazolványon található kép adja meg. 

Monarchiás gyártójel kérdés

Kedves Tagtársak,

Szeretném a segítségeteket kérni a mellékletben szereplő EM gyártójel feloldásában. Sajnos jómagam nem találok erre vonatkozóan információt. A jelzés egyes hadifém lóápoló ügyességi jelvények fülében található.

Köszönöm a segítségeteket előre is.

A jelvény nagyon tetszik, de az ára?

Mindig megdöbbenek, hogy milyen szépségeket készítettek 100 éve a legjelentéktelenebbnek tűnő alkalmakra is! Nem tudom hogy ez az esemény mennyire volt fontos, vagy hogy hányan látogatták. De ez a jelvény szerintem csodás! Az ára már kevésbé (90 Euro).

Rot-Kreuz Militär Abzeichen

Legfrissebb darabom.Valójában nem tudom, hogy mi ennek az első világháborús, nem patriotika, monarchiás jelvénynek a hivatalos neve. Olvastam már így, de szanitéc és orvos jelvénynek is. 

Fegyver és Gépgyár Dalkör

Fegyver és Gépgyár Dalkör, szerintem Monarchia, de még nem találkoztam ilyen jelvénnyel. Gondolom, elég ritka lehet. Nem tudom, hogy találkozott-e már valaki ezzel a jelvénnyel.

Újévi Zutt-varázs

Richard Adolf Zutt svájci származású éremművész sok alkotása az 1. vh. alatt készült. Zutt alapítója volt a Magyar Művészeti Műhelynek. 1912 és 1921 között élt Budapesten. Háborús alkotásai többnyire a Hadsegélyező Hivatal számára készültek. Egy egész sorozatot készített budapesti hadikórházak számára. Volt néhány sapkajelvénye is. 

Elővettem néhányat kedvenc alkotásaiból kedvcsinálónak az újévre!

M