Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Falerisztika és egyenruhák a filmművészetben (13 kép)

A merénylet - Szarajevó 1914

A merénylet - Szarajevó 1914 (Das Attentat - Sarajevo 1914), osztrák-német történelmi film, 2014. Ma 110 éve történt, s a következmények megváltoztatták a világot.

"Bástya elvtárs"

A napokban néztem A tanú c. klasszikussá vált filmet. "Bástya elvtárs" kitüntetéssora itt-ott látható (a szocilaista szellem vasútja és a narancskutatós jelenetben). Igazából jó képet nem is találtam róla.  

Először a sor elején felvillanó Magyar Érdemrend tűnt nagyon is eredetinek, vagy legalábbis valósághűnek. Aztén aprólékosabban megnézve jöttem rá, hogy a film kellékese olyan munkát  végzett, ami előtt - a történelem apró részleteit kedvelő emberként - megemelem a kalapomat. A filmkocka mellé beraktam Farkas Mihálynak ezt a fotóját, amit valószínűleg alapul vettek a tervezés folyamata során. Nem a legjobb minőségű felvételek, de azt gondolom, eredeti (vagy azokhoz nagyon hasonló) darabokkal dolgozhattak.

Szalagsávsor

A Keresztül-kasul (Triple Cross) című 1966-os angol-francia filben Steinhager ezredes (Gert Fröbe) szalagsávsora. 

Egy klasszikus

Egyik kedvenc filmemből Gálffy Eduárd zászlós (Darvas Iván) kitüntetéseivel, igaz, éppen fordított sorrendben viselve. (A tizedes meg a többiek, 1965)

Filmes baki :)

Ma délutáni filmnézés az 1949-es Díszmagyar című film.

Valamiért következetesen rossz oldalra helyezték a középcsillagot. :)

Sztálin halála - mozifilm 2017

Egy film előzetesét kerestem, s véletlenül erre bukkantam. Az est.hu szerint 2018 áprilisában kezdik vetíteni a Sztálin halála című angol-francia vígjátékot. A kép is onnan van.

Nem ismerem a szovjet egyenruhákat, de érdekelne, hogy a váll-lap alapján milyen egységhez tartozott a képen szereplő személy?

Esetleg valakinek van ilyen váll-lapja, s lefotózná?

Köszönöm!