Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (66 kép)

Szalagsávok

Keresgéős kedvű tagtársak figyelmébe ajánlom a képen látható szalagsávokat. Milyen kitüntetéset takarhatnak? Mivel érdemelhette ki őket viselője? Később,ha érdekel benneteket, mutatok még a zubbonyról részleteket, végül az egészet is.

Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokának egyenruhája

Friss szerzemény! A tegnapi nap eredménye ez az egyenruha. Viselője a Vám és Pénzügyőrség korábbi parancsnoka. A tábornok Úr kérése az volt, hogy a neve ne legyen publikus. Annyit azért elmondhatok, hogy köze volt a Határőrséghez is. Amíg volt! A társasági ruhája kivételével majdnem mindent megkaptam. Ezeket majd a hozzászólásban töltöm fel.

Magyar Honvédség pakisztáni mintás egyenruhája

Kedves csoporttagok! Nem is olyan régen tettem szert az alábbi “pakisztáni mintás” egyenruha szettre. Ugyan azzal tisztában vagyok, hogy az MFO-ban hordták, viszont van ha bárkinek valami kiegészítő információja akad róla, azt nagyon szívesen olvasom, illetve archív képeket is szívesen látom. 

(Igen, sajnos még a hozzátartozó kiegészítőket nem sikerült beszereznem, ezért a 65M egyenruha viselésével mutatom be)

Nemzetőr tábornoki egyenruha

Nemrégen került hozzám, megosztom veletek. Mikor a telefonba mondta az adományozó hogy, zöld egyenruháról van szó akkor megdobbant a szívem. A palack zöld attasé ruhára gondoltam. Hát nem!! Ennek ellenére elhoztam. A hozzászólásban további képeket teszek fel.

Bv. tábornoki felöltő

A felöltő annyiban tér el a Kádár koritól, hogy a váll-lap gombjain már keresztbe tett puska van. Színe szürke, gallérját skarlát vörös színű paszpól szegélyezi. Nem egy gyakori darab. 

Attasé zubbony

Gulyás József ezredes zubbonya. Ezt a ruhát a megbízó levél átadási ceremóniára csináltatta. Ő volt hazánk katonai és véderő attaséja Londonban. Jelenleg is attaséként szolgál néhány kisebb országban.

A kék társasági és köznapi zubbonyát a hozzászólásokba töltöm fel.