Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Felső- és alsóruházat (68 kép)

Rendőri új ruházat 2001

Még ha az archívumot is hívom életre ennek az anyagnak a bemutatásáért, elnézéseteket kérem de a képek még 2000-ben készültek és nem a legjobb minőségben jutottam akkor hozzájuk.

65/93M tiszti zubbony

Számomra mindig ezek a zubbonyok voltak a legérdekesebbek. Ez egy tipikus példa, mivel maga a zubbony még rendszerváltás előtti, csak a szalagsávsort és a csillagokat cserélték le és felvarrták az állományjelzőt.

Büntetés-végrehajtási tiszti társasági zubbony

Tiszti gombozás és zsinórozás. A zászlósi rendfokozat, a bv. fegyvernemi jelvénye, valamint a bv. (arannyal hímzett, tiszti) karjelvénye figyelhető meg rajta. (A karjelvény tiszthelyettesek számára ezüsttel hímzett változatban készül.) Lila paszpolozással ellátott fekete nadrág és ez a sapka illik hozzá.

Látható, hogy már közel sem az a nemesség és igényesség jellemzi, mint a XX. század közepén készült egyenruhákat, de a sötétkék szín viszonylagos eleganciát kölcsönöz a viselőnek, még ebben a nagy (56-os) méretben is.

Katonai ügyész ezredes kistársasági öltönye

(A magyar JAG tiszt...)

A kitüntetések alapján (elvileg) nevesíthető darab, két katonai ügyész ezredest találtam, akinek megvan az első kitüntetés (a Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjel). 

Ha valaki tudna a pályájára vonatkozó infót adni a kitüntetések alapján, azt tisztelettel megköszönném. Találgatás is jöhet.

Hunyadi főtörzs zubbonya

Természetesen nem az ő zubbonya, "csak" egy határőr főtörzsőrmesteri zubbony. Érdekessége, hogy már az újabb típusú csillaggal van szerelve, de még nincs rajta a határőr felvarró.

Fegyverzet-ellenőri ruha - 1993/1994

A gyakorló még a Kádár-korból van, az úgynevezett "három színnyomású", de a csillag már hatágú. Jól látszik a feladatkört mutató karjelzés, mely mindig az adott fegyverzet-ellenőri tevékenységhez igazodóan, tépőzárral helyezhető fel

Külön érdekesség a kísérleti névcímke és "HUNGARY" felirat, valós használatban.