Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jelvények 1990-től (64 kép)

Határvadász

Egy volt határőrtiszt ismerősőm ajándéka. Mostani modern kivitel, vékony lemez, patentos rögzités

Szerintem a legutolsó szériából való, vagy most is használják?

Y2K jelvények

Egykori munkahelyemen, az Y2K probléma kezelésére alakított csoport tagjaitól kaptam ezeknek a jelvényeknek nagy részét.

Új Arany- és Ezüstkoszorús Hallgató jelvények az NKE-n

2023 szeptemberétől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar két új jelvényt rendszeresített a korábbi Kiváló és Élenjáró Hallgatói jelvényekre alapozva. Az új, Ezüst-, illetve Aranykoszorús Hallgató jelvényeket a külön dékáni utasításban elért eredmények alapján kaphatják a hallgatók és azokat a szövet karpajzsuk alatt tűzve viselhetik. Az új jelvények átmérője 1-1 cm és elvileg többet is megkaphat belőle egy-egy hallgató. 

HŐR NHK Csillaga

A Határőrség által 2007-ben alapított Nemzetközi Határrendészeti Konferencia elismerő jelvénye arany, ezüst és bronz fokozata. Adományozva 2011-ig.

Határvadász szolgálati jelvény 2022

7. melléklet a 19/2022. (VII. 15.) BM rendelethez

A határvadász szolgálati jelvényének leírásaA magyar zászló színkódjával (RED:206-41-57; WHITE: 255-255-255; GREEN: 71-112-80) ellátott alapon egy fehér színű határjel fekete kerettel, benne fekete színű, Magyarországot jelölő „M” felirat. A jelvény felső része a „Határvadász” aranybetűs felirat alatt a magyar zászló zöld színének színkódjával (GREEN: 71-112-80) azonos színű.