Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Jutalomtárgyak, emléktárgyak és dísztárgyak (62 kép)

Dublini Eucharisztikus Kongresszus - emléktányér, 1932

Erre a darabra most akadtam a helyi bolhapiacon. Nem gyűjtöm a témát de megfogott a tányér kidolgozása, majd kiderült, hogy nem egy gyakori darab.

Az elefántcsont színű porcelán tányér közepén XI. Piusz pápa (1922-1939) portéja és a „Kr. u. 1932. évi Dublini Eucharisztikus Kongresszus” körfelirat látható, melyet az ír és a vatikáni zászló zár össze.

A tányért felülről a pápai címer uralja melyekből kétoldalt kelta csomó motivumok futnak körbe, melyek a dublini egykori parlament épületének képében végződnek. Baloldalt Daniel O'Connell ír politikus dublini szobra, jobboldalt pedig ír nemzeti jelképek kollázsa látható (hárfa, védőtorony) a kollás alatt egy felirat "Éire ᵹo Brách" - "Írország Mindörökké"

Kossuth Lajos Colt revolvere

10 éves együttműködésünk emlékéül kaptam a BRFK vezetőjétől Terdik Tamás tábornok úrtól. Replika, annak a Colt Navy-nek a másolata, amelyet Kossuth Lajos kapott 1852-ben személyesen Colt-tól.

1848-49 - ES EMLÉKTÁRGY

EGY  1848-49- ES GYŰJTEMÉNYT  VETTEM A 80-AS ÉVEKBEN AZÓTA ŐRZÖM ÓVOM!

MINDKÉT OLDALÁN FÚJT ÜVEGBŐL KÉSZÜLT SZÍNES [HA JÓL LÁTOM?! ]) KOSSUTH CÍMER VAN!

A MEDÁLBAN BELÜL A MAGYAR ANYAFÖLD VAN! A FÜL RÉSZNÉL VALÓSZÍNŰ ÖTVÖS JEL LÁTHATÓ... MEGPRÓBÁLOK A BEÜTÉSRŐL USB MIKROSZKÓPPAL EGY KÖZELIT FELTENNI,HÁTHA-NÁTHA!

Repülőgép modellek 1950-60-ból

Csibu Tagtársunk készített egy érdekes tablót a Találkozóra! Eszembe jutott, volt Esztergomban egy "Repülőgép gyár", ahol vitorlázó repülőgépeket terveztek, gyártottak, reptettek. Rubik Ernő elképzelései, valamint munkatársai közreműködésével. Szeretném bemutatni azt a két fából készült modellt, amelyeket akkoriban reprezentációs tárgyként készítettek, örököltem őket, már nagyon régen. ... Imre bácsitól. A képeken nem látható "farokszárny" letörött, meg is van valahol...  . 

Bolyai János Honvéd Műszaki Akadémia gyűrűje

Egy új szerzeményem, a Bolyai János Honvéd Műszaki Akadémia gyűrűje, amely 1931-től működött a Budapest II., Hidegkúti (1946–91 között: Vörös Hadsereg útja) út 28. sz. alatt. 1939-ig Ludovika II. Tanulmányi Főcsoport néven, a Trianon által nem engedélyezett fegyvernemek – repülő, páncélosok –, valamint egyéb csapattisztek kiképzését biztosította. Épületében kapott helyet az 1941/42-es tanévben a Magyar Kir. Hadapródiskola is. (Forrás: Arcanum)

"Hazánk Légterét Védjük"

A napokban került hozzám ez a plakett. Véleményem szerint a Magyar Honvédség 11. Duna Vegyes Légvédelmi Rakétaezred valamilyen alkalomra készített emléktárgya lehet.

Ha tudtok valami közelebbit, kérlek osszátok meg. Köszönöm. 

Ezüst KKSZ Emlékérem

Sziasztok!

Szeretném bemutatni akkor az első nem Haborús vagy háború előtti darabjaim egyikét. A nagyapám ifj. Inokai Géza KKSZ-es emlékérmét, sajnos az adományozót nem kaptam meg hozzá a nagyitól, de az érmek jelentős részéhez van adományozó okirat. Írdatlan méretű, az átmérője kb 15 centi és jó súlyba is van. Fémjelzett ezüst valahol kb 1 óránál vannak a fémjelek benne. 87,5 grammos tömegével igen tekintélyes elismerésnek lehet nevezni.