Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

Sapkajelvények és patriotika 1918-ig (269 kép)

"Bundesmedaillon" - patriotika 1914

Segítséget szeretnék kérni, hogy pontosan mikor és mire adták ki ezt a jelvényt? Hozzám ezen az ezüst láncon került, de igazából nem vagyok benne biztos, hogy hozzá való a lánc. Átmérő 23mm.

I. vh-s emlékjelvény 1914-1918

Ha bárki tudna információval szolgálni ezzel a jelvénnyel kapcsolatban, nagyon megköszönném! "In memoriam 1914-1918" felirat látható rajta, valaha aranyozva, vagy bronzozva lehetett. Engem először a hátulján található matrica fogott meg. Minden információt előre is köszönök!

Cs. és Kir. 82. Gyalogezred sapkajelvény

Első feltöltésnek talán jó lesz. :)

"Ezredtörzs elhelyezése: Bécs, pótzászlóalj: Székelyudvarhely, kiegészítési terület: Udvarhely és Csík vármegyék, hajtókaszín: karmazsinvörös, gomb: fehér.A jelvényen az Erdély felirat és az 1916-os évszám az ezred 1916. őszi harcaira utal.A Bruszilov-offenzívában súlyos veszteségeket elszenvedett ezredet augusztusban hazaszállították, hogy a székely legények saját otthonaik védelmében is kitűnjenek majd.A 82. gyalogezred kiválóan helytállt, az ellenséget kiverték."( a szöveg forrása: Hermann Attila - Szanyi Miklós : "Csak előre, édes fiam..." című könyv )Gyártó: Arkanzas