Falerisztikai szakmai fórum és közösségi oldal

Bejelentkezés

Ha még nem tartozol a tagjaink közé, akkor regisztrálj!

Elfelejtett jelszavad helyett itt kérhetsz újat.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdésed van vagy problémád merül fel írj nekünk!

A Nagy Háború emlékei papíron és fémben (61 kép)

Wiener Kriegsfürsorge plakett doboza

Wiener Kriegsfürsorge-Medaille doboza a "Schwarz-Gelben Kreuz"  ajánlásával a hadirokkant alap  javára. A problémám az, hogy nem tudom melyik plakettről van szó. A dobozban lévő jelvényt nevezték akkoriban schwarz-gelben keresztnek, egy csomó patriotikát (tányérok, bögrék stb.) adtak ki ezzel a jelképpel, nagyon népszerű volt. Ha valaki esetleg tudja milyen volt a benne lévő plakett, azt megköszönném! A fészek 50mm-es.

A császár és hadvezére - két plakett, két tok

Az osztrák hadsegélyező hivatal egyik első plakettje a világháborúban az ún. Kriegserinnerungs plakett volt, egyik oldalán a császárral a másik oldalán egy géppuskás jelenettel. Nagyon népszerű és ismert plakett, aránylag könnyen be is szerezhető. Aztán jöttek ki gyorsan a különböző hadvezérekről is plakettek. Itt egymás mellett a szerény Ferenc József és nagyhatalmú hadvezére Conrad v. Hötzendorf plakettje tokjaikban. Szerintem jellemző...

Conrad von Hötzendorf plakett

Bronz, Arnold Hartig alkotása. Jelzése érdekes mert az éremművész neve után a Hauptquartier 1915 (Főhadiszállás 1915) felirat is szerepel. KFA kiadvány (Kriegsfürsorgeamt). 65 mm átmérőjű.

Huszárpersely

Első világháborús persely, vélelmezhetően Hadsegélyezős kiadvány. Többet nem tudok róla, de azonnal beleszerettem. Ismer valaki hasonlót? Ismerek olyan katonafej ábrázolásokat, amelyek a központi hatalmak katona típusait ábrázolják, de azok nem ehhez hasonlóak és nem is perselyek.